Leveles tepertős pogácsa III
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1-1.5 dl tejföl
- 1 dl fehér bor
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanálnyi só
- 30 dkg töpörtyű
- 5 dkg zsír
Elkészítés
A langyos tejfölben felfuttatjuk az élesztőt, majd a sót, a lisztet, a tojások sárgáját és a fehérborral rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. 15 percig pihentetjük lisztezett deszkán. 1 cm vastagra kinyújtjuk, olvasztott zsírral megkenjük, a tepertő egyharmadával megszórjuk, hajtogatjuk. 20 percig pihentetjük. Még kétszer kinyújtjuk, zsírt rákenünk, tepertőt szórunk rá. Az utolsó hajtás után a tésztát hideg helyen 2 órát pihentetjük. Megint nyújtjuk, szaggatjuk, fél órát pihentetjük, felvert tojással megkenjük, forró sütőben kb. 30 percig sütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.